Hapkido (Kudokwan)- Lajikuvaus

Hapkido on korealainen itsepuolustustaito, jonka tie nykyaikaiseksi lajiksi alkoi 50-luvun alkupuolelta. Eniten ovat lajiin vaikuttaneet japanilainen Daito-ryu Aikijujutsu ja Korean perinteiset itsepuolustuslajit. Hapkido on Aasiassa, USA:ssa sekä Euroopan maissa hyvin tunnettu laji.

Suomeen Hapkidon on tuonut korealainen (Etelä-Korea) mestari Cheol Yong Park (7. danin musta vyö) vuonna 1988. Mestari Park on Suomen Hapkidoseuran (Finn Hapkido Kudokwan Association) johtava ohjaaja ja All Federation of World Hapkido -liiton jäsen. Kudokwan Hapkido on mestari Parkin oma tyylisuunta.

Mitä tarkoittaa Kudokwan?

KU         Etsiä, saavuttaa
DO         Henkinen tie
KWAN    Harjoituspaikka

Tällä nimellä halutaan kehottaa jokaista oppilasta etsimään henkistä tietään harjoittelun avulla.

Hapkido-harjoittelun päämäärä

Kudokwan Hapkidon eräs päämäärä on elämän henkisen laadun parantaminen. Vaikka olisikin vahva ja hallitsisi salilla voimakkaat tekniikat, mutta ei osaisi antautua vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa jokapäiväisessä elämässä, harjoittelu olisi tarkoituksetonta.

Alitajuisesti paineita välttelevä henkilö ei voi kehittää itselleen vahvaa ja ylevää sielua. Kehittäessä kykyä kestää paineita salilla paranee samalla valmius hoitaa sosiaalisia suhteita arkielämässä.

Harjoitellessa ei pysty pakenemaan vastustajien hyökkäyksiä. Ne tulee oppia kohtaamaan luottamuksellisesti ja kontrolloidusti. Tämän harjoittelun ansiosta kehittyy kyky hallita elämässä esiintyviä vaikeuksia.

Kudokwan Hapkidon harjoitukset sisältävät seuraavaa: Vatsahengitys-, kaatumis-, putoamis-, lyönti-, potku-, ase- (lyhyt ja pitkä keppi, kävelykeppi, nunchaku, puumiekka ja miekka), lukko-, heitto-, hermopistetekniikoita (lyönti ja paino), murskausta, perusvoimistelua, budofilosofiaa, ynnä muuta.

Hapkido sopii kaikille!

Lähde ja lisätietoja: Finn Hapkido Kudokwan Association

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.