Ju-Jutsu (LiiKan Jitsu) - Lajikuvaus

Liikan Jitsu on yhdistelmä kiinalaista Kung Fua ja japanilaista Ju Jutsua (Kung Fu Jitsu). Se on saanut vaikutteitta myös Kali-Escrimasta ja muista tyyleistä.

Laji perustuu potkuihin, lyönteihin, heittotekniikoihin, lukkoihin ja mattopainiin. Lajissa opetellaan myös puolustautumista asein tai ilman aseita, aseellisia tai aseettomia hyökkääjiä vastaan.

Lajissa hyödynnetään kehon energian virtauksia (Chi Kung) sekä vartalon luonnollisia liikeratoja. Liikan on pääasiallisesti perinteinen Jitsu-systeemi, joka yhdistettynä Kung Fuun (toisin kuin esim. Karatessa) tarjoaa paljon monipuolisemman, luonnollisemman ja sulavamman tyylin kuin monissa Ju Jutsu -kouluissa opetetut tyylit.

Tarkemmin: Liikan ottaa vaikutteita myös muiden lajien periaatteista ja harjoittelutavoista, kuten Kali-Escrimasta, Tai Jista, ja Wing Tsun Kung Fusta. Alkuperäisen systeemin ja Liikan Jitsun esimuodon loi aikoinaan Japanin poliisin johtaja käyttäen hyväksi käytännön työkokemustaan. Tyyli sisältää myös henkilökohtaisen turvallisuuden tekniikoita, kuten käytännön menetelmiä ja psykologiaa riskitilanteista selviämiseen ilman väkivältaisuus.

Treenilla käsitellään erityisesti viestintätaitoja sekä stressinhalintamenetelmiä, NLP- (Neuro Linguistic Programming, urheilupsykologiaa ja moderni turvallisuuden hallinta yleisesti. Lajissa hyödynnetään kehon energian virtauksia (Chi Kung) sekä vartalon luonnollisia liikeratoja. Treenejä pidetään joko sisällä tai ulkona, tilanteesta riippuen. Harjoittelu tarjoaa hauskan tavan pysyä hyvässä kunnossa ja antaa samalla mahdollisuuden oppia tehokasta ja toimivaa itsepuolustusta ystävällisessä ilmapiirissa.

Lisää tietoja Facebookista: Facebook Liikan Jitsu

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.