Mugen ryu Heiho - Lajikuvaus

Mugen Ryu Heiho (mugendu= ääretön, ryu=koulukunta, heiho= taktiikka, tekniikka) on soshi Matsuoin vuonna 2008 perustama taistelulaji. Se pohjautuu soshin 39 vuoden budotaitojen tutkimiseen. Tekniikka painottaa käytännöllisyyttä tositilanteessa ja kehon käyttöä aseena. Harjoitukset antavat valmiudet itsepuolustukseen ja vastahyökkäykseen. Tekniikkoihin kuuluvat jujutsu-lukot, heitot, potkut, lyönnit ja sidonnat, miekkataito sekä veitsen, naginatan ja tanbo-keppien käsittely.

Paitsi fyysisesti, laji kehittää harjoittelijaa myös henkisesti. Pyrkimyksenä on sielun ja hengen puhdistaminen. Perinteisessä samuraiopissa vaalittuja arvoja ovat rohkeus, kunnioitus, perheen auttaminen ja sympatian osoittaminen. Näin oma sielu puhdistuu ja voi luottavaisin mielin käydä taisteluun, joka päättyy ehkä kuolemaan. MGH:ssa ajatellaan, että itseään täytyy kehittää äärettömästi ja kärsivällisesti ja aina on yritettävä rohkeasti uudelleen. Oppia voi soveltaa kaikilla elämänalueilla: työssä, elämän vastoinkäymisissä, missä vain. MGH kunnioittaa kaikkia tyylilajeja ja painottaa, että budoharrastajien tulisi olla ystäviä keskenään.

Laji sopii kaikille motivoituneille budon ystäville. Säännöllinen harjoittelu ja sitoutuminen (3-5 vuotta) on tärkeää edistymisen kannalta.

Lähde ja lisätietoja: Budoseura Genbukai

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.