Practical Defensive Fighting System (P.D.F.S.) on Kai Koskisen kehittämä itsepuolustusmenetelmä. Vuonna 2006 tulee 20 vuotta täyteen siitä kun Kai Koskinen aloitti Aikidon harjoittelun jonka jälkeen hän on harjoitellut useita eri kamppailu- ja taistelulajeja. P.D.F.S. kehitettiin jotta pystyttäisiin tarjoamaan ensiluokkaista itsepuolustuskoulutusta sitä tarvitseville ihmisille.
Monet niin sanotut nykyaikaiset itsepuolustuslajit ovat jokseenkin hakoteillä niin tekniikoissaan kuin koulutusmetodeissaan:
Suomen laki täytyy ottaa huomioon puolustautuessa, mutta pelkkä irtipääsy esim. käsiotteista ei pelasta sinua. Hyökkääjälle on tehtävä jotain, että pääsemme irti tilanteesta tai saamme sen hallintaamme.
Jos et tiedä minkälaisia veitsiä kadulla kannetaan, missä niitä kannetaan (klipsit, kainalokotelot, nilkat yms.) tai minkälaisia ovat hyökkäystavat, on miltei mahdotonta puolustautua veistä vastaan. Samoin sinun tulee tietää jotain ampuma-aseista, jotta voisit riistää sen hyökkääjän kädestä.
Todellinen itsepuolustus on ympäristön tarkkailua ja jos/kun tilanteeseen joudutaan, se on epäreiluja rumia tekniikoita joiden ainut tarkoitus on pelastaa käyttäjänsä.
P.D.F.S. rakentuu seuraavasti: kolme ensimmäistä tasoa harjoitellaan uutta tekniikkaa. Opetellaan puolustautumaan niin tartunta- kuin lyönti- ja potkuhyökkäyksiäkin vastaan. Tilapäisvälineiden ja aseiden käyttöä harjoitellaan lähes alusta asti. Kaikki tekniikat tehdään ensin paikaltaan sitten liikkeestä. Ylemmillä tasoilla harjoitellaan enemmän aiemmin opittujen soveltamista. Ohjaajatasoilla kokeet ovat rasteja, joissa kokelas joutuu tilanteisiin joissa hänen on valittava toimintatapansa, jonka tuomarit sitten pisteyttävät. Toisen oppilastason jälkeen on kaksi erillistä tasoa niille jotka tarvitsevat ammattinsa puolesta voimankäyttökoulutusta.
Tekniikat on valittu niin, että ne tukevat toisiaan ja toimivat sekä paikaltaan että liikkeestä tehtynä. Puolustautuja pystyy tekemään tekniikat itseään isokokoisemmalle vastustajalle.
P.D.F.S:n tarkoitus on, että harjoittelija pystyisi soveltamaan oppimaansa mahdollisissa tilanteissa joihin normaalielämässä saattaa joutua.
Lähde ja lisätietoja: Aikiken