TACTICAL TRAINING
Tactical Training on tehokas, helposti omaksuttava suomalainen itsepuolustuksen tyylisuunta, jossa harjoitellaan tilanteenmukaista toimintaa vaihtelevissa uhka- ja konfliktitilanteissa. Aseetonta tai aseistettua (lyömäase, teräase, ampuma-ase) uhkaajaa tai hyökkääjää vastaan harjoiteltavat tekniset ja taktiset toimintamallit soveltuvat erityisen hyvin mm. turvallisuusalan henkilöstölle. Yhtä oikeaa tekniikkaa ei ole, vaan harjoituksissa opitaan improvisoinnin kautta oma, tehokkain tapa torjua oikeudeton hyökkäys. Hyökkääjä pyritään pysäyttämään nopeasti käyttämällä kehon anatomisesti heikkoja kohtia. Harjoittelun tavoitteena on opettaa tehokkaan itsepuolustustaidon lisäksi taktinen ajattelutapa toimia uhkatilanteissa sekä ennakoida niitä.
Soveltuu kaikille
Harjoittelu soveltuu kaikille, yli 18-vuotiaille nuhteettomille miehille tai naisille. Aikaisempaa kokemusta kamppailu- tai itsepuolustuslajeista ei tarvitse olla. Myöskään fyysisiä vaatimuksia ei ole, vaan kurssin edetessä tempoa nostetaan, jolloin henkisen kasvun lisäksi fyysinen kunto nousee oppilaan omilla ehdoilla. Harjoitusvarustukseksi riittävät aluksi verryttelyhousut, t-paita ja sisäjalkineet.
Käytäntöä ja teoriaa
Peruskurssilla harjoitellaan yleisimmistä otteista irrottautumiset, maassa puolustautuminen, yleisimpien hyökkäysten torjunnat sekä niiden vastatekniikat. Peruskurssin päätteeksi suoritetaan oppilaan tasoa mittaava tasokoe, johon osallistuakseen on käytävä vähintään 20 harjoittelukertaa. Kokeessa arvioidaan mm. suorittajan teknistä taitoa, reaktio- ja suoritusnopeutta, rytmitystä, taktista älyä sekä sitkeyttä. Tekniikkaa suoritetaan yhtä tai useampaa hyökkääjää vastaan. Peruskurssin hyväksytysti suorittamiseen vaaditaan osallistuminen lakiosuudelle, jossa käsitellään mm. pakkotila, voimakeinojen käyttö, hätävarjelu, pahoinpitely sekä jokamiehen kiinniotto-oikeus. Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu seuraavalla tasolla, jossa harjoittelu monipuolistuu, tekniikkavalikoimaa ja tempoa lisätään. Peruskurssin jälkeen oppilastasoja on kuusi.
Lähde ja lisätietoja: FSC Group Oy / Tactical Training