Amanuut Krav Maga - Lajikuvaus

Amanuut Krav Magan historia

Shamuel Kohen aloitti Amanuut Krav Magan kehittämisen Israelissa. Shamuel Kohen on harrastanut taistelulajeja jo 30 vuotta. Shamuel Kohen on työskennellyt turva-alalla vuosia henkivartijana asiakkaille, jotka ovat puolison pahoinpitelemiä (sosiaalipalvelut), "ovimiehenä" yökerhoturvallisuutta ylläpitämässä sekä turvasaattueissa ulkomaantehtävissä.Myöhemmin, monipuolisten taistelulajitaitojensa ansiosta, hän opetti sotilaspalvelukseen meneviä nuoria miehiä ja naisia sekä aktiivisia sotilaspoliiseja ja turva-alan ammattilaisia, pitäen seminaareja poliisikouluissa sekä turva-alan ja poliisin henkilöstölle.

Myöhemmin Shamuel muokkasi Amanuut Krav Maga -tyylin, kuten myös Krav Jiu Jitsun siiviilien käyttöön, Krav Jiu Jitsun ollessa enemmän urheilutyyppinen Vale Tudo, NHB ja BJJ kilpailuihin. KJJ on myös erittäin tehokasta itsepuolustusta sisältäen urheilua, mihin AKM ei ole tarkoitettu.

Alkuperä

Amanuut Krav Maga tarkoittaa hepreaksi "kontaktitaistelun taide" ja sen juuret ovat turva-alan 'taisteluissa', se on kehitetty yökerhojen tappelutilanteissa opituista kokemuksista sekä ulkomailla tapahtuneista turvasaattueiden asiakkaiden pahoinpitely-yritystilanteista.

Amanuut Krav Maga jatkaa muokkautumistaan oikeiden modernien taistelu- ja itsepuolustustilanteiden pohjalta ja se on myös suunniteltu siviilien toteutettavaksi. Shamuel on rakentanut Amanuut Krav Magan siviiliversion sosiaalipalveluiden asiakkaille, kuten pahoinpidellyille puolisoille ja hyökkäysten uhreille (siviiliversion alku). Koska Shamuel Kohen on suojellut monia vuosia perheväkivallan uhreja, hän näki suuren tarpeen opettaa näille uhreille kuinka toimia itsensä "henkivartijana". Useat uhreista jatkavat elämäänsä peläten mennyttä, AKM antaa heille rohkeuden ja itsetunnon elää ilman menneen pelkoa.

Yhteenvetona voidaan sanoa että AKM kehitettiin alunperin turva-alan/poliisin ammattilaisille ja myöhemmin sosiaalipalveluja käyttävien uhrien suojauskursseiksi.

Ketkä käyttävät Amanuut Krav Magaa tänä paivänä?

Korkean luokan suojaamisen spesialistit, poliisi, yökerhojen turvahenkilöstö, sosiaalipalveluiden asiakkaat, ilmavoimien sotilaspoliisit ja muut turva-alan haarat. Tällä hetkellä Amanuut Krav Magaa opetetaan miehille, naisille ja lapsille (kaikista ikäryhmistä ja kyvyistä) monitoimitaloissa, kouluissa ja kerhoissa/seuroissa ympäri maailmaa. Amanuut Krav Maga on hyvin moderni ja innovatiivinen lähitaistelun konsepteista rakennettu itsepuolustustapa. AKM on edistyksellinen järjestelmä ja sitä jalostetaan ja kehitetään jatkuvasti todellisten ja modernien taistelu- ja itsepuolustuskokemusten pohjalta. AKM:n oppilaita rohkaistaan kehittämään tyylin tekniikoita sekä rohkaistaan oppilaan yksilöllistä luovuutta.

Krav Maga kehitettiin kadulle

Tämän takia sääntöjä ei ole. Kun joku joutuu kadulla hyökkäyksen kohteeksi, ei ole mahdollisuutta tietää kuinka monta rikollista tai asetta on vastassa, siksi Amanuut Krav Magan harjoittelu perustuu systeemiin ja ideoihin ilman sääntöjä. (Itsepuolustuslakien takia AKM opettaa myös valtiota koskevat itsepuolustukseen liittyvät lait.) Hyökkäystilanteessa henkilöllä on oikeus käyttää kaikkia mahdollisia keinoja henkensä puolustamiseen. Tämän ja muiden syiden takia Amanuut Krav Magassa ei ole kilpailuja.

Amanuut Krav Maga käyttää yksinkertaisia ja realistisia lähestymistapoja oppimiseen

Jatkuvan harjoittelun ja toiston sekä paineenalaisen testauksen kautta tehokkaimmat puolustukset erilaisia hyökkäyksiä vastaan muuttuvat lähes automaattisiksi ja vaistomaisiksi, jolloin niiden käyttö oikeassa 'katutappelussa' on välitöntä.Koska Amanuut Krav Magan perustaja on matkustanut useissa maissa, hän käyttää elekielen ymmärrystä tappeluiden ennalta huomaamiseen lukemalla mahdollisen hyökkääjän elekieltä.Amanuut Krav Magassa elekielen ymmärtäminen on suuri asia. Eri kulttuureissa on erilaisia elekielen ilmaisuja, mutta kaikilla meillä on yhteisiä agressiivisia ja neutraaleja käyttäytymistapoja.

Tietoisuuden opettaminen elekielen tunnistamisen kautta

Amanuut Krav Magan oppilaat käyttävät perusliikkeitä useissa erilaisissa kombinaatioissa väkivaltaisten hyökkäysten torjumiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että oppilaiden tulee tunnistaa tappelu ennen kuin se tapahtuu, mikä on tyylin tärkeä ja ainutlaatuinen piirre.Tietysti tarvitaan myös maalaisjärjen käyttöä sekä fyysistä ja psykologista toimintaa. Siksi Amanuut Krav Maga puuttuu ajatusten kulkuun sekä fyysiseen toimintaan.

Amanuut Krav Maga on ajattelevan ihmisen laji

Kaikki eivät kykene korkeisiin potkuihin ja action -elokuvien liikesarjoihin, AKM on suunnattu tavallisille ihmisille. AKM:n oppilaille opetetaan valikoima erilaisia mahdollisia puolustusreaktioita jokaiselle mahdolliselle hyökkäykselle, kaikki rakennettuna käyttökelpoisten tekniikoiden luomalle pohjalle.Oppimalla perusteet taistelun psykologiasta ja elekielestä, oppilaalle kehittyy itseluottamusta tilanteiden lukemisessa.

Fyysinen kunto

Koska fyysinen kunto on osa lajia, harjoituksiin kuuluu valikoima sydäntä ja verisuonia sekä voimaa vahvistavia harjoituksia/ohjelmia sekä venyttelyä taipuisuuden lisäämiseksi. Nopeutta, kestävyyttä, voimaa, tarkkuutta ja koordinaatiota painotetaan, varsinkin intensiivisessä Amanuut Krav Magan turva-alan ammattilaisten harjoittelussa.Amanuut Krav Maga on ainutlaatuinen koska se käyttää psykologiaa agressiivisten tapojen ja käyttäytymisen tunnistamiseen, näin kehittäen vaaran tunnistuskykyä. Eläimet käyttävät elekieltä vaaran tunnistamisessa.

AKM käyttää ihmisen käyttäytymisen peruselementtejä vaaran välttämiseksi.Amanuut Krav Magan perustaja on opiskellut elekieltä ja monikulttuureja yli 20 vuotta. Hän tuo tämän tietonsa Amanuut Krav Magaan.

Lähde ja lisätietoja: Haganah Security International

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.