Art Wushu - Lajikuvaus

Perhosvoltit, seinää pitkin juokseminen, henkilöiden yli hyppiminen, kierteitä joka suuntaan, aseen pyörityksiä sekä salamannopeat potkut ja lyönnit ovat jotain, mitä on totuttu näkemään vain elokuvissa. Ensi näkemältä on vaikea uskoa tuollaisia juttuja edes mahdollisiksi.

Ramin Sohrabia alkoi kiehtoa ajatus omasta Kung fu -tyylistä ja pitkän kehitystyön tuloksena syntyi Art Wushu, missä yhdistellään akrobatialiikkeitä, moderneja koreografioita, liikesarjoja, teatraalista showta ja näyttelemistä.

Art Wushu on sekoitus eri kamppailulajeja ja se on suunnattu kaikille, jotka pitävät taistelulajeista, akrobatiasta, näyttelemisestä ja taiteesta yleensä. Se soveltuu erinomaisesti lajinäytöksiin, teattereihin ja elokuviin. Art Wushu sopii kaiken ikäisille ja tasoisille.

Tyylisuunta on uusi Suomessa. Harjoiteltuaan 15 vuotta Shaolinwushua isänsä Grandmaster Sohrabin johdolla Raminille myönnettiin musta vyö lajissa. Vuonna 2004 Ramin Sohrab kehitti oman tyylisuuntansa Art Wushun, jossa on paljon erilaista ja uutta annettavaa.

Ramin opettaa lajia kaksi kertaa viikossa Töölön kisahallissa ja kaikki lajista kiinnostuneet pääsevät osallistumaan harjoituksiin. Lajista ei järjestetä varsinaisia alkeiskursseja, vaan ryhmään pääsee mukaan kahden viikon koeajalla. Ramin kertoo näkevänsä tuona aikana uuden oppilaansa kiinnostuksen esiintymiseen.

Tarkoituksena ei ole niinkään opettaa perinteistä Kung fua. Laji sopii hyvin esiintymisestä kiinnostuneille ihmisille, mutta ei pois sulje niitä, jotka haluavat kehittää akrobaattisia- ja kamppailulajitaitojaan.

Ison maailman malliin vedetyt näytökset ovat Suomessa harvinaista herkkua, sillä Art Wushu on tällä hetkellä maamme ainoa varteenotettava kamppailunäytöksiä myyvä ryhmä. Ramin esittelee lajiaan mielellään erilaisissa tapahtumissa, näytöksissä ja yritystilaisuuksissa ympäri Suomea. Lajina Art Wushu palvelee puhtaasti elokuvan tarpeita, mutta Ramin kertoo, että harjoittelu ei tähtää pelkästään action-elokuviin. Raminin haaveena on tosin saada lajin kautta kokoon ryhmä ihmisiä, jota voisi tulevaisuudessa tarjota maamme kasvaville elokuvamarkkinoille, ulkomaita pois sulkematta. Art Wushu -ryhmässä ei pyritä puristamaan kaikkia ihmisiä samaan muottiin, vaan Ramin Sohrab haluaa kaikkien oppilaidensa löytävän heille sopivimman Art Wushu tyylin.

Lähde ja lisätietoja: Art Wushu

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.