Haidong Gumdo - Lajikuvaus

Haidong Gumdo on eteläkorealainen miekkailulaji. Lajin nykymuoto on kehittynyt Mestari Jeong-Ho Kimin omaksuessaan taidon 1970-luvun alussa. Mestari Kim on kansainvälisen Haidong Gumdo liiton perustaja (World Haidong Gumdo Federation) ja hän toimii edelleen liiton puheenjohtajana.

Lajille tyyppillisiä piirteitä ovat terävät, nopeat ja tarkat miekanviillot, pehmeät pyöreät liikeradat, lentävät hyppylyönnit ja akrobatia. Tämä kaikki yhdistyy liikesarjaharjoituksissa, joita suoritetaan sekä tarkoin määritetyin koreografioin että vapaa muotoisemmin yksin tai ryhmänä. Lajille on ominaista myös se, että keskitytään ottamaan vastaan useita vastustajia samanaikaisesti maastosta riippumatta. Harjoituksissa miekan viiltoja harjoitellaan myös konkreettisiin kohteisiin, kuten sanomalehtipaperi, bambun varret, omenat, heinäpaalit ja kynttilän sydämet.

Suomeen lajin on tuonut Suomessa toimiva Phoenix-Martial Art ry, joka on myös Kudokwan-Hapkidon kotiseura. Seuran perustaja ja päävalmentaja Mestari Cheol-Yong Park aloitti yhteistyön Nordic Haidong Gumdo Associationin kanssa vuonna 2005. Kesällä 2009 Haidong Gumdo eriytettiin Phoenix-Martial Art ry:stä omaksi uudeksi yhdistykseksi. Suomen Haidong Gumdo yhdistys on osana Euroopan Haidong Gumdo yhdistystä, jonka Päävalmentajana toimii Mestari Sang-Hyun Han ja Teknisenä valmentajana Mestari Chul-Kyung Lee.

Lähde ja lisätietoja: Suomen Haidong Gumdo Yhdistys

Š Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.