Hapkido (Combat)- Lajikuvaus

Combat Hapkido on 100 % itsepuolustusta. Suurmestari John Pellegrini nimesi Hapkido-tyylinsä "Combat Hapkidoksi" (koreaksi Chon-Tu Kwan Hapkido) vuonna 1990. Nimi yksilöi sen selkeästi ja erottaa sen muista niin kutsutuista "perinteisistä" Hapkido-tyyleistä. Combat Hapkidossa yhdistyvät itsepuolustuksen tieteelliset periaatteet ja terve maalaisjärki. Combat Hapkido ei sisällä harjoitteita, jotka eivät suoranaisesti liity itsepuolustukseen kuten korkeat potkut, liikesarjat, hengitysharjoitukset jne.

Combat Hapkido on erittäin realistinen ja monipuolinen itsepuolustuksen oppisuunta, johon kuuluu suuri valikoima nivellukko-, potku-, lyönti-, maahan vienti, ase-, aseistariisunta- mattopaini- ja trappingtekniikoita. Tuloksena on monipuolinen itsepuolustusmenetelmä, jota on miellyttävä oppia, turvallista harjoittaa, ja ennen kaikkea se on todella tehokasta.

Combat Hapkido on ihanteellinen niille, joilla ei ole halua sitoutua perinteisten itsepuolustuslajien opiskeluun, eivätkä ole kiinnostuneita monien menetelmien urheilullisesta näkökulmasta. Vuonna 1999 suurmestari In Sun Seo myönsi Combat Hapkidolle Korean hallituksen tunnustaman, Maailman Kido-liiton virallisen "Kwan" (koulukunta) valtuutuksen, ensinmäisenä ei-korealaisena Hapkido-tyylinä. Combat Hapkido on levinnyt jo 15 maahan ja sitä opetetaan yli 200 koulussa ympäri maailman.

Lähde: Helsingin Itspuolustuskoulu
Lisätietoja: International Combat Hapkido Federation

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.