Karate (KDS) - Lajikuvaus

KDS Organisaatio:

KDS toimii suoraan Sensei Mitsusuke Haradan alaisuudessa, joka on KDS organisaation päävetäjä. KDS on perustettu Sensei Mitsusuke Haradan toimesta Iso-Britanniassa vuonna 1965. Krysanteemi logo ja KDS lyhenne ovat virallisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä (TM) Sensei Mitsusuke Haradan organisaatiossa, KDS.

Tyylikuvaus:

Tyylinämme on perinteinen Shotokan (Yoshitaka Funakoshin linja), Päävetäjänämme toimii Sensei Mitsusuke Harada joka henkilökohtaisesti on harjoitellut vanhojen mestareiden kanssa (Yoshitaka Funakoshi, Gichin Funakoshi, Shigeru Egami, Tadao Okuyama jne). Sensei Harada vierailee Suomessa kaksi kertaa vuodessa lähimpien oppilaidensa kanssa ja vastavuoroisesti vierailemme Iso-Britanniassa muutaman kerran vuodessa saamassa opetusta.

Harjoittelemme perinteistä Karatea emmekä harrasta minkäänlaista kilpailutoimintaa, periaatteenamme on harjoitella kovaa ja harjoitella parin kanssa eikä paria vastaan. Yhteistyöllä saamme parempia tuloksia aikaan.

Kaikki kamppailulajin harrastajat tyylistä, lajista tai tasosta riippumatta ovat tervetulleita mukaan harjoittelemaan perinteistä Shotokan Karatea KDS organisaatiossa.

Päätekijät KDS Harjoittelussa:

-Vartalon Hallinta
Kyky pitää vartaloo rentona ja valppaana koko ajan ilman tarpeetonta lihasten jännittämistä jolloin painopiste putoaa alas ja lihasten käyttö maksimoituu.

-Etäisyys:
Kyky hallita vastustajaa pitämällä turvallinen etäsisyys.

-Ajoitus:
Kun on saatu kyky pitää vartalo rentona niin reagoiminen vastustajan liikkeisiin kuten näkeminen kun vastustaja hyökkää, tällöin sinulla on monta vaihtoehtoa, riippuen tilanteesta voit joko liikkua alta pois, torjua tai tehdä vastahyökkäyksen.

-Energian Kohdistaminen:
Rento vartalo, oikea ajoitus ja maksimaalinen lihastyö antaavat sinulle oikeanlaisen energian siirron ja auttaa sinua kohdistamaan hyökkäysesi tai torjuntasi.

KDS Kata:

Taikyoku - Shodan, Nidan, Sandan
Heian - Shodan, Nidan, Sandan, Yondan, Godan
Tekki - Shodan, Nidan, Sandan
Bassai - Dai, Sho
Kanku - Dai, Sho
Jihon, Jitte, Jiin, Enpi, Gankaku, Hangetsu, Sochin, Meikyo
The Shotokai Bo Kata - Matsukaze, Sakugawa

Harjoittelusta:

Harjoittelumme perustuu liikkumiseen ja nopeaan "lujuuteen". Saavuttaaksemme tämän harjoittelemme paljon Kihonia ja Kataa. Harjoittelemme myös Kumite harjoituksia kuten Sanbon, Ippon, Juy Ippon, Gohon ja Juy Kumite. Maksimaalisen vartalon hallinnan ja ajoituksen saavuttamiseksi teemme yllämainittujen harjoitusten lisäksi "metodeja" hitaasti ja lisäämme vähitellen nopeutta. Meillä on paljon erilaisia metodeja ja jokainen harjoituksen osa tarvitsee oman metodin jotta pystyisimme rakentamaan kyseistä harjoitusta.

Graduointi:

Graduointi tehdään yleensä leirien yhteydessä "Teknisen" ryhmän toimesta. Yleensä emme järjestä erillisiä graduointileirejä. Teemme graduoinnit normaaleilla leireillä myös siitäkin syystä että haluamme välttää paineen asettamista alempiin vöihin ja emme halua antaa heille aikaa valmistautua graduointiin. Graduointi voi tapahtua missä tahansa ja koska tahansa. Tällöin näemme heidät normaalissa harjoittelu tilanteessa jolloin on helpompaa nähdä heidän normaali tasonsa, virheiden määrä kasvaa huomattavasti jos on erillinen graduointi tilanne jolloin on vaikea nähdä heidän todellista taasoaan. Graduointi ei melkein koskaan ole suunniteltu vaan se toimii yleensä niin että joku teknisestä ryhmästä ehdottaa jotakin henkilöä jonka jälkeen seuraamme häntä leirin ajan, myöhemmin tekninen ryhmä kokoontuu ja päättää graduoinneista. Tämä systeemi on toiminut hyvin ja olemmekin saaneet seurojen välisen tason pidettyä erittäin tasaisena.

Kirjoittanut: Jari Lähdesluoma

Lisätietoja: Finland KDS

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.