Karate (Yuishinkai) - Lajikuvaus

YUI SHIN KAI:n voi kääntää suomeksi monella tavalla ja suora käännös tarkoittaa "vain mieli ( henki/ymmärrys) on olemassa" tarkoituksena ymmärtää budo tai bujutsu.

Tyylin historia

Tyylisuunnan nimen alkuperä on Seiko Fujitalta Motokatsu Inouen oppi-isältä joka ehdotti Inouen nimeämään harjoittelusalinsa YUISHIN:iksi kun Inoue oli avannut sen vuonna 1948 Shimizu cityyn Shizuokan maakuntaan.

Sittemmin tyylisuunta ja Ryukyu kobujutsu ovat levinneet Australiaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Englantiin, Suomeen, Hollantiin, Etelä-Afrikkaan, Ruotsiin, Sri Lankaan ja Malesiaan. Tyylisuunta on ainutlaatuinen siltä osin että se on säilyttänyt kaikki traditionaaliset ainekset bujutsusta missä kaikki jujutsusta shurinkenjutsuun opetetaan oppilaalle toisinkuin nykypäivän jaotellussa opetuksessa jossa pitää mennä yhdelle dojolle oppimaan karatea ja toiselle oppimaan jujutsua.

Tyylisuunnan perustaja ja mestari Motokatsu Inoue sensei, syntyi Tokiossa 2.121918 ja kuoli 1.1.1993. Nuoruudessa ja college aikana hän tutustui kendoon, kyodoon, judoon, sumopainiin, ratsastukseen, uimiseen, painiin, hiihtämiseen ja tennikseen. Hänen isänsä oli kenraali ja hänen ensimmäinen kamppailutaitojen opettaja oli Seiko Fujita 14. Koga Ryu Ninjutsun pääopettaja. Fujita tunsi Inouen isän hyvin armeija yhteyksien kautta ja oli läheinen tuttu Inouen perheelle. Fujita oli mestari monissa salaisissa taidoissa ja opetti olemaan välittämättä kivusta. Fujita opetti hänen käytännölisen tiedon nuorelle Inouelle. Hän myös määräsi Inouen opettelemaan karatea mestari Yasuhiro Konishin alaisuudessa. Yasuhiro Konishi oli ystävä ja oppilas okinawalaisille mestareille kuten Funakoshi, Motobu ja Mabuni sekä Shinto Jinenryu karatejutsun perustaja (1933) ja kendon hanshi.Seuraavaksi Fujita määräsi Inouen Shinken Taira oppiin (Taira oli isänpulen sukunimi Maezato äidinpuolen), ehkä suurin asetietäjä aikanaan. Vuonna 1940 Shinken Taira oli perustanut KOBUJUTSU:n säilyttämis ja tutkimus yhteisön. Myöhemmin nimi muutettiin muotoon Klassisten kamppailutaitojen säilyttämis ja edistämisyhteisö. Ennen kuolemaansa vuonna 1970 Taira määräsi Inouen yhteisön presidentiksi.

Kuten huomaatte, Inoue sensein kamppailutaitojen valinnan suunnitteli Seiko Fujita huomattavien vaikutteiden tullessa myös Yasuhiro Konishilta ja Shinken Tairalta. Tämä kolmikannan valtava tieto ja kyky on yhdistetty YUISHINKAI karatessa ja Ryukyu kobujutsussa.

Nykyinen YUISHINKAI:n ja RYUKYU KOBUJUTSU HOZON SHINKO KAI:n presidentti on Kisho Inoue Motokatsu Inouen poika.

Historia Suomessa

YUISHINKAI karaten ja RYU KYU KOBUJUTSU:n toi Suomeen vuonna 1978 Ilpo Jalamo, joka oli ollut opiskelemassa Japanissa kamppailutaitoja. Tänään tyyli on levinnyt lähinnä Lounais-Suomeen. Sen pääpaikkana on ollut alusta alkaen Shaolin dojo Turussa. Shaolinissa harjoitellaan useita muitakin kamppalutaitoja kuten Tai Chi Chuan, Ju Jutsu, Escrima, Aikido, Judo etc. siihen laajakatseiseen tyyliin joka on tyypillistä Yuishinkaille.

Suomalaisille kamppailutaitojen harjoittelijoille Yuishinkai karate ja Ryukyu kobujutsu tarjoaa mahdollisuuden harjoitella perinteistä karatea jossa on mukana perus- ja yhdistelmätekniikkaa, mielekästä kataharjoittelu bunkai sovellutuksineen ja asetekniikkaharjoittelua bolla, sailla, tonfalla, nunchakulla, tekkolla, rochinilla ja timbellä eli perinteisillä karateaseilla.

Lähde ja lisätietoja: Yuishinkai Karate Finland

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.