Krav Maga (Israel) - Lajikuvaus

Krav Maga lyhyesti

Krav Maga on hepreaa ja tarkoittaa kontaktitaistelua. Tämä israelilainen itsepuolustusmenetelmä perustuu ihmisen luonnolliselle käyttäytymiselle stressitilanteissa ja sille faktalle, että hyökkäys tulee usein yllätyksenä.

Lajina Krav Maga on suhteellisen nuori ja se onkin nykyaikainen menetelmä sisältäen realistisia ja nykyaikaisia tekniikoita hyökkäyksiä, uhkia ja erilaisia uhkatilanteita vastaan. Puolustautumista harjoitellaan yhtä tai useampaa, aseetonta tai aseistettua hyökkääjää vastaan.

Krav Maga on omaksunut tekniikoita useista lajeista kehittäen niitä edelleen. Puolustussektori lajissa on 360 astetta ja hyökkääjiä oletetaan aina olevan useampia kuin yksi. Perusteisiin kuuluu 1+1 sääntö (näet yhden hyökkääjän - aina on yksi hyökkääjä on näkökentän ulkopuolella).

Perusperiaatteisiin kuuluu myös välttää viimeiseen asti joutumista maahan. Puolustautumista ja irrottautumisia erilaisista kuristuksista ja otteista maassa harjoitellaan aina tavoitteena mahdollisimman nopea pystyyn pääseminen.

Hyökkäys pyritään suorittamaan siten, että hyökkääjä joko ei voi jatkaa hyökkäystä tai hän ei sitä enää halua jatkaa. Tämä tapahtuu Suomen lainsäädännön puitteissa.

Lähde ja lisätietoja: Suomen Krav Maga liitto

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.