Miekkailu (Historiallinen, 1300-1800 luvut) - Lajikuvaus

Suomen historiallisen miekkailun seuralle:

Guy Windsorin perustama ja ylläpitämä miekkailukoulu The School of European Swordsmanship opettaa useimpien eurooppalaisten 1300-1800-lukujen miekkatyyppien historiallisesti oikeaoppista käyttöä alkuperäisten mestareiden muistiinmerkitsemien periaatteiden mukaisesti. Harjoitamme näitä tyylejä taistelulajina; emme ensisijaisesti historian elävöittämiseksi, urheilumiekkailuna, live-roolipelejä varten tai näytellen, vaikka moni oppilaistamme näitäkin harrastaa.

Oppitunneille ovat tervetulleita kaikki iästä, liikuntaesteistä tai muusta vastaavasta riippumatta; alle 18-vuotiailla oppilailla pitää kuitenkin olla vanhempiensa allekirjoittama osallistumislupa. Opetuskielenä on englanti.

Lähde ja lisätietoja: The School of European Swordsmanship

WarusSeppäin Kilta ry:lle: (Turussa)

WSKry:n aseharjoituksissa harjoitellaan pääasiassa 1300-1500 lukujen pohjoiseurooppalaisia (lue saksalaisia) asetaitoja. Lähteinä Liectenauer, Ringeck, Codex Wallerstein, Thalhoffer, I.33 muunmuassa. Aseina pitkämiekka, tikari, miekka ja kilpi, väkipuukko, keihäs, hilpari ja sotavasara sekä aseettomat tekniikat. Tavoitteena on rekonstruoida ja tutkia ko. ajan ja paikan asetaitoja mutta myös saada aikaan toimiva kamppailulaji. Kilpailuja ei (vielä) järjestetä, mutta vapaaottelut kuuluvat ohjelmaan.

-Marko Saari

Lisätietoja: WarusSeppäin Kilta ry.

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.