Milfight - Lajikuvaus

MilFight on suomalaisen Hannu Maunulan kehittämä kamppailulaji. Nimi on lyhennelmä sanoista military fight ja juontaa juurensa Maunulan sotilastaustaan. Maunula toimii itse Vaasassa.

Yleistä
MilFight (sotilaskamppailu) on Krav Magaan tai Combat Samboon verrattavissa oleva kamppailulaji, jota voi harrastaa esimerkiksi Reserviläisen voimakäyttö -kursseilla.

Huolimatta sotilaallisesta nimestään laji kuuluu kamppailulajeihin, joissa harjoittelu tapahtuu urheilun, itsepuolustuksen ja kamppailun näkökulmista. Rajoituksena ei ole minkään lajin sääntöjä, vaan liikkeet on valittu tehokkuuden ja tarkoituksenmukaisuuden mukaan.

Harjoitus koostuu pitkästä lämmittelyjaksosta, joka on välttämätön loukkaantumisten välttämiseksi. Lämmittelyä seuraa tekniikka- ja hermottamisharjoitus, jossa käydään läpi uusia liikesarjoja. Harjoituksen tempo kasvaa anaerobiselle tasolle. Tämän jälkeen tehdään tekniikan käyttö rasittuneessa tilassa. Harjoituksen lopuksi tehdään kuntopiiri. Pitkä venyttelyosuus nopeuttaa toipumista harjoituksen rasituksesta, joka on yleensä kova.

Kaikessa korostetaan kaatojen, heittojen, lyöntien ja potkujen hallintaa loukkaantumisten välttämiseksi. Suojauksena kamppailuharjoituksessa käytetään hammas- ja alasuojaa, nyrkkeilyhansikkaita ja säärisuojia. Lisäksi voi tarvittaessa käyttää kypärää.

Lähde: Wikipedia
Katso myös: Potku.netin lajiesittely

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.