Shorinji Kempo - Lajikuvaus

Mitä Shorinji Kempo on?

Shorinji Kempo on japanilainen budo- eli itsepuolustuslaji, jolla on harrastajia yli kaksi miljoona ympäri maailman 29 maassa. Lajia valvoo World Shorinji Kempo Organisation eli WSKO.

Shorinji Kempon historia ulottuu yli 5000 vuotta ajassa taaksepäin muinaiseen Intiaan. Laji saavutti nykyisen muotonsa toisen maailman sodan jälkeen, kun Kempoa Kiinassa opiskellut Doshin So kehitti oppimistaan tekniikoista uuden lajin - Shorinji Kempon. Kempon avulla Doshin So:n halusi antaa sodan runtelemille ihmisille uskoa tulevaisuuteen ja voimaa elää arvostaen niin muita ihmisiä kuin myös itseään.

Shorinji Kempon tekniikoihin kuuluvat pehmeät tekniikat - irroitukset, väännöt, heitot ja lukot, sekä kovat tekniikat - iskut, lyönnit ja potkut. Seiho-hieronta on myös osa Kempoa. Yhteensä tekniikoita on yli 600. Shorinji Kempolle on tunnusomaista nopeus, terävyys ja tarkkuus, sillä laji ei perustu niinkään voimaan vaan ajoitukseen ja kipupisteiden hyödyntämiseen. Harjoittelu sopiikin niin naisille kuin miehillekin iästä riippumatta.

Shorinji Kempoon liittyy läheisesti zen-buddistinen filosofia, Japanissa laji onkin rekisteröity uskonnoksi. Ihmisen keho ja mieli ovat toisistaan erottamattomat, ja sen tähden ei ole hyväksi vahvistaa vain toista. Shorinji Kempossa jokainen pyrkii tasapuolisesti kehittämään niin fyysistä kuin henkistäkin puoltaan.

Lähde ja lisätietoja: Helsingin Shorinji Kempo

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.