Thaiboxing/Muay Thai - Lajikuvaus

Muay thai eli thainyrkkeily, on vauhdikas liikuntamuoto jossa kunto kohoaa miltei huomaamatta. Muay thai on alunperin kilpaurheilua, mutta siitä on kehitetty suuren suosion ansiosta kaikille sopiva kuntolaji.

Jos et ole ennen harjoitellut muay thaita, täytyy sinun käydä ensiksi alkeiskurssi. Siellä keskitytään kunnon kohottamiseen ja perustekniikoiden opettelemiseen. Tämän jälkeen harrastusryhmissä kaikille halukkaille tulee mukaan sparraaminen eli harjoitusottelut. Tämä ei tietenkään ole pakollista, mutta yleensä kaikki haluavat sparrata, koska se on turvallista ja voima on rajoitettua. Harrastajaryhmissä keskitytään enemmän tekniikoiden ja "ottelusilmän" hiomiseen kuin pelkkään jumppaamiseen. Siitä huolimatta kunto kasvaa ja kalorit saavat kyytiä.

Pojille ja tytöille muay thai antaa mahdollisuuden myöskin kilpailla!

Tytöille muay thaista on kehitetty tehokas Kuntothai. Siinä keskitytään enemmän välineisiin ja jumppaan kuin sparraamiseen. Tehokkaat harjoitukset polttavat kaloreita ja muokkaavat lihaksia paremmin kuin moni muu kuntolaji. Sparraaminen on täysin vapaa-ehtoista, mutta sitä voidaan halukkaille järjestää. Ja jos intoa riittää, voi kehään hypätä myös tositarkoituksella, sillä muay thai kilpailuita järjestetään myös tytöille.

Vanhemmille miehille on oma ryhmänsä, Pappathai. Vauhdikkaat ja monipuoliset harjoitukset muokkaavat (keski-) vartaloa ja kuntoa uuteen uskoon. Venyvyys tai huippukunto eivät ole edellytyksenä, sillä pappathaissa mennään ryhmän ehdoilla. Otteluharjoitukset ovat myöskin vapaaehtoisia, mutta jos innokkaita löytyy voi sparraamista koittaa. Pappathai on erinomainen kuntolaji laukaisemaan hartia- ja niskasärkyjä ja stressiä. Ja kaupan päälle saat vielä itsepuolustustaitoja ja hyviä kavereita.

Lähde ja lisätietoja: Suomen Muay Thai-liitto
© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.