WT Tao Qigong - Lajikuvaus

Tao QiGong

WT Tao Qigong on monipuolinen terveysliikunnan muoto, jossa yhdistyy länsimainen ja itämainen tietämys ihmisen hyvinvoinnin ylläpitämisestä. Laji sisältää hengitysharjoituksia ja meditaatiota, mutta harjoittelu perustuu pääasiassa ns. länsimaiselle ja itämaiselle pilarille.

Länsimainen pilari koostuu harjoituksista lihasten voimistamiseksi ja venyttämiseksi, millä voidaan ehkäistä tai parantaa liikunnasta tai muusta jokapäiväisestä elämästä aiheutuvia kipuja ja särkyjä. Tämä pilari perustuu alunperin Wing Tsunin liikkeisiin, joiden rentoon ja tehokkaaseen suorittamiseen se tarjoaa suuren avun. Tämä ei koske pelkästään Wing Tsunin harrastajia, vaan harjoittelija voi parantaa suorituskykyään missä tahansa kamppailu- tai itsepuolustuslajissa.

Itämainen pilari sisältää perinteisiä kiinalaisia qigong-harjoituksia. Näillä harjoituksilla pyritään perinteisen kiinalaisen näkemyksen mukaisesti tuomaan kehon qi-energian kierto tasapainoon. Liikesarjat, jotka suoritetaan rauhallisesti ja keskittyneesti, saattavat tuoda ensimmäisenä mieleen yleisesti tunnetun taijin (tai chi).

WT Tao Qigong edistää oman kehon tuntemusta ja lihasten hallintaa. Ylimääräisen lihasten kireyden puuttuminen eli rentous auttaa niin harrastuksissa kuin töissäkin. Parantunut ryhti ja vähentynyt stressi ovat esimerkkejä säännöllisen harjoittelun tuomista eduista.

Tao QiGong johtohahmo on Sifu Klaus Schulz, jolta Suomen pääohjaajien Sihing Kallen ja Sihing Antin opit on suoraan peräisin. Myös Sijee Mari Haapala on hakenut oppinsa Sifu Kaus Schulzilta.

Lähde ja lisätietoja: Ylivieska Wing Tsun

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.