Weapons Combat Systems - Lajikuvaus

Weapons Combat Systems

Lars Lind (DK) on koonnut kaikki harjoittelemansa asejärjestelmät yhteen toisiaan tukevaan järjestelmään. Niistä jokainen muodostuu periaatteista ja konsepteista eikä tekniikoista.

Järjestelmään kuuluu

  • Weapons Combat Escrima
  • Wing Tsun Weapons Combat ja
  • Historical Weapons Combat

WCE lähestyy aseellista yhteenottoa lyömä- ja teräaseiden näkökulmasta pyrkien aseista riippumattomaan kokonaisuuteen. Harjoittelu alkaa yhdestä kepistä ja etenee aseettomuudesta teräaseisiin, sauvoihin ja tilapäisaseisiin. Järjestelmä on linjassa Wing Tsunin periaatteiden kanssa.

Wing Tsun Weapons Combat sisältää emäjärjestelmän aseet (veitset, seiväs) sekä erityisesti sen aseettoman vastauksen aseelliselle hyökkäykselle (WT weapons responses). Tämä on erityisen hyödyllistä etenkin edistyneemmille WT-harjoittelijoille.

Historiallinen osuus käsittelee asetaistelua pääasiassa eurooppalaisten aseiden näkökulmasta. Se tutkii historiallisia taistelukäsikirjoja ja tarkistaa oppien toimivuutta ottaen huomioon myös oman aikansa vaatetuksen ja varusteet.

Yli 30-vuotisen taipaleensa varrelta Lars Lind mainitsee innoittajiksi ja opettajiksi sellaisia nimiä kuin Grand master Rene Latosa, Grandmaster Bill Newman, Master Steve Tappin, John Waller ja Guro Bernt Schubert unohtamatta omia lukuisia harjoittelukavereitaan.

Lisätietoa http://wingtsun.dk/wcs/wcs-intro.htm

Lähde: Turku Wing Tsun

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.