Suomessa harjoiteltava Tang Langin tyyli on Seitsemän tähden Tang Lang Kung Fu (Qi Xing Tang Lang). Tyylisuunta saa nimensä seitsemästä kehon osasta, jotka ovat tärkeitä tekniikoiden kannalta ja myös kohtia, joilla hyökätään.
ASENTO
Seitsemän tähden Tang Langissa tekniikoita tehdessä asento on avoin ja suora. Hartiat pidetään alhaalla ja rinta edessä, keho on kääntynyt lievästi sivuttain. Käsivarret pidetään hiukan erossa kehosta niin, että kädet ja kyynärpäät suojaavat kehon herkkiä osia. Selän ja hartioiden rentous on Tang Langissa erityisen tärkeää, rentous mahdollistaa nopeiden ja räjähtävien liikkeiden tekemisen.
LIIKKUMINEN
Liikkuminen ja liikkumisharjoitukset ovat olennaisen tärkeitä Tang Langissa. Tang Langin liikkuminen on nopeaa ja sulavaa, mikä on seurausta perusharjoitusten luomasta vahvasta pohjasta ja liikkumisen vapaudesta.
Qixing Tang Langin askeleet ovat pidempiä kuin muissa Tang Langin tyylisuunnissa, mutta silti lyhyehköjä. Tang Langissa otetaan mieluummin monta lyhyttä askelta, jolloin voidaan itse asiassa liikkua nopeasti pitkiäkin matkoja.
VOIMANKÄYTTÖ
Voima liikkeisiin syntyy Tang Langissa pääosin lantiosta. Lantion monipuolisella käytöllä pystytään saamaan aikaan selvästi enemmän voimaa kuin pelkillä raajojen lihaksilla. Verrattuna muihin Tang Langin tyylisuuntiin Seitsemän tähden Tang Langissa käytetään lantiota ja selkää selvästi enemmän, myös iskut ovat muita tyylisuuntia pidemmät ja raskaammat.
Tärkein voiman muoto Tang Langissa on cunli, eli lyhyt voima. Tämä voima on joustavaa ja kimmoisaa ja johtaa fali:hin, eli räjähtävään voimaan. Toinen voiman muoto on tuili, joka on tyypillistä lihasten voimaa, joka näkyy voimakkaissa iskuissa ja potkuissa.
Heitot ja kaadot ovat hyvin yleisiä Tang Langissa. Tämän mahdollistavat leveähköt ja vakaat asennot sekä lantion käyttö. Liikesarjoissa jotkin liikkeet saattavat näyttää jopa liian korostuneilta, nämä tekniikat ovat usein juuri heittoja tai kaatoja, joiden käyttötarkoitus selviää vasta vapaassa ottelussa.
Kiinalaisessa Kung Fussa seitsemän tähteä symboloivat seitsemää periaatetta ja seitsemää tekniikkaa, Qixing Tang Langissa tähdet merkitsevät seitsemää kehon keskeistä osaa, päätä, hartioita, kyynärpäätä, käsiä, lantiota, polvia ja jalkateriä. Seitsemän tähden merkitsemät vartalon osat on otettava huomioon tekniikoita tehdessä, tähtien yhteistoiminta tekniikoita tehdessä mahdollistaa voimakkaat ja tasapainoiset tekniikat.
ISKUT JA POTKUT
Tang Langissa käytetään enemmän käsitekniikoita kuin jalkoja. Tang Langin iskut tehdään yleensä nyrkillä, mutta myös sormenpäillä ja käden molemmilla syrjillä. Tang Langissa käytetään myös muutamaa erikoisnyrkkiä, jolloin iskut voivat osua yhdellä rystysellä tai ranteella. Tang Langin tavaramerkki on koukku, gou, jota ei tosin käytetä Qixing Tang Langissa yhtä paljon kuin muissa Tang Lang -tyylisuunnissa.
Potkut kohdistuvat Tang Langissa koko kehoon, sananmukaisesti päästä varpaisiin. Potkut ovat nopeita ja ovelia, ne kohdistetaan usein kehon heikkoihin osiin, tai ne tehdään kiertäen tai sivuaskelen jälkeen. Todellisessa taistelutilanteessa potkut harvoin kohdistuvat vyötäröä ylemmäs.
Lisätietoja: Suomen Tang Lang Kung Fu -Liitto
Katso myös: Wushu/Kung-Fu - Yleiskuvaus